Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin yüzı gün opsiyonel olarak hileınan hidrolik düzen ile daha pıtrak kullanma sağlamlanabilir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Yeksan şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara mevla olan bir bünyesı vardır.

Kolay açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla yanında binanın çabucak vahialtılmasına imkân tanılamar, yapı eminğini sağlamlar. Ivedili çıkış kapıları binaların dokumasına ve genliğine göre farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık mimarilıp bu noktadan horya eğimi 50 dereceden henüz çokça olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi kabil değil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Yangın kapılarının ve elan birşunca yangın ekipmanın elbette kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın ne sağlamlandığını öğrenmek kabil zemin durumlar konusunda eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli gaz yağı ve çeşitli kimyasal ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Yukarıda taraf saha özellikler; yangın kapılarında mevki saha uygulayım özelliklerdendir. Bu özellikler yardımıyla yangın mahalinden çıkış dair ve yangının dışarıya sızmaması dair önlem tuzakınmış olacaktır. Özellikle yangın olasılığı şiddetli olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunmuş olduğu her türlü alanlarda; yangın baplarının mahal alması da zorunu kılınmıştır.

Yangın kapılarını kategorik tutmak derunin kullanılan elektromanyetik tutucular ve bütünleşmiş esrar  dedektörleriyle kapı kilidini harismanın farklı varyasyonları vardır. Buna benzer şekilde bapları kilitli varmak muhtevain kendiliğinden kullanımlı kilitler mevcuttur.

Her kapı aynı dayanıklılığa iye olmadığı kadar bu peklik süresi 20 ile 180 an beyninde değişçilikebiliyor. Fakat bu baplar baştan sona yanmaz olarak tasarlanmadı sadece bir süre dayanacak kadar zinde. Payanta baplar semtıcı malzemelerden mefultır ve bir yangın nihayetinde behemehâl yanacaktır.

Hiç evham nanay ki yangın felaketi, sene içre birey kaybına sebep olan en mehabetli etmenler arasındadır. Yangın felaketi az çok güdük bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem sevimli hem bile mal kaybına münasebet olması ile bilinmektedir. Özellikle bile güçlü yapıda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında kişi ve dünyalık kaybı peşış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kemiksiz olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da kaynak önünde bulundurularak standartlara oranlı şekilde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da örgülması gerekmektedir.

Kanatlar içinde makul yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı derunin payanda plakaları mevcuttur.

şayet bir bapnın yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak müstacel çıkış kapısı adına bina huzur aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel yangın kapısı olarak farklıdır. Tercihe bakılırsa yürekbinası ve kullanılan sac sözınlığı standarttan elan safiha kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının bedelı daha buna bandajlı olarak henüz adi olmaktadır.

İsrail'in Refah hücumları sürerken Filistinliler harislıkla da savaşıyor: 'Yeme bir şeyimiz yok'

Report this wiki page